Bally Total Fitness файлове за фалит

Ню Йорк (Ройтерс) – Bally Total Fitness Holding Corp, който оперира 347 здравни клуба, обслужващи повече от 3,1 милиона клиенти, подадени за защита на фалита за втори път за 17 месеца и се постави за продажба.

Базираната в Чикаго компания и повече от 40 филиали подадоха заявление за защита от глава 11 в Съда по несъстоятелност на САЩ в Манхатън в сряда. Bally каза, че има повече от 1 милиард долара както активи, така и дългове, и над 100 000 кредитори.

Главният изпълнителен директор Майкъл Шийхан в изявление каза: „Тежестта на дългосрочната задлъжнялост на Бали, съчетана с липсата на опции за рефинансиране в днес ограничените кредитни пазари, не оставя алтернатива, различна от подаването на фалит , въпреки „маркираното подобрение“ в оперативните резултати на Bally “.

Bally за първи път подаде молба за защита на фалита на 31 юли 2007 г. и се появи два месеца по -късно, след като получи 233,6 милиона долара от Hedge Fund Harbinger Capital Partners. По -късно той е неизпълнен съгласно договор за кредит, който е получил, когато се е появил, според резолюция, приета от Съвета на Балли.

Компанията заяви в сряда, че е получила „strong“ лихва от бъдещите купувачи и е в „активни и напреднали“ разговори с някои кредитори за споразумение за закупуване на активите му. В него се казва, че ако договаря такова споразумение, кредиторите ще му предоставят финансиране за провеждане на ежедневни операции.

Бали каза, че може да се реорганизира самостоятелно, ако не е в състояние да организира продажба и процесът на фалит трябва да му позволи значително да намали дълга и да оптимизира операциите.

Банковите единици на САЩ Bancorp (USB.N: Цитат, профил, изследвания, Бръмче на акции) и HSBC Holdings PLC (HSBA.L: Цитат, профил, изследвания, акции) са най -големите необезпечени кредитори на Bally, със съответните искове от 247,3 милиона долара и 231,3 милиона долара, според петицията за фалит.

Bally запази Houlihan Lokey Howard & Zukin и адвокатската кантора Kramer Levin Naftalis & Frankel LLP като свой съветник. Харбингер не беше на разположение веднага за коментар.

(Репортаж от Джонатан Стемпел, Редактиране от Джералд Е. Маккормик и Джон Уолъс)

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.